Transmetuesi publik i Japonisë përcakton orarin e saj 8K për Olimpiadën e Tokios

Lojërat Olimpike dhe Paraolimpike Tokio janë ende në orar për t'u zhvilluar këtë verë, dhe transmetuesi publik i Japonisë ka planifikuar për vite të tëra për të siguruar një ngjarje vitrinë 8K. Nëse jeni në Japoni, transmetimet 8K me audio 22.2 kanal janë në dispozicion për shikuesit në shtëpi, edhe pse është pak më pak e qartë se si pjesa tjetër prej nesh mund ta kapin atë në nivelin më të lartë të detajeve në dispozicion.

Sa i përket ngjarjeve të disponueshme, NHK thotë se do të ketë ceremonitë e hapjes dhe mbylljes në 8K, duke përfshirë transmetimin e parë të drejtpërdrejtë në atë rezolutë të shtënë nga një helikopter. Ngjarje specifike gjithashtu do të jenë në dispozicion në 8K, duke përfshirë konkurrencën e pistave dhe fushës si finalet e meshkujve 100m dhe 200m, finalet e grave 200 milion dhe finalen e stafetës 400m për meshkuj. Finalet e futbollit dhe volejbollit të femrave gjithashtu do të transmetohen në 8K, së bashku me ngjarjet e zgjedhura nga badminton, xhudo, pingpong dhe noti. Disa javë më vonë në fund të gushtit, ceremonitë për Paralimpikën do të ajrit edhe në 8K, së bashku me ngjarje si regbi me rrota, not dhe pista dhe fushë.

Kudo që shikimi 8K është në dispozicion duket e mundshme që ne do të marrim një grup të ngjashëm gjërash për të parë, prandaj qëndroni të sintonizuar për çdo detaj nga NBC ose hapësira ngjarjesh të lidhura mirë që mund të vendosin një transmetim Super Hi-Vision në ekranin e madh. Unë kam parë një 8K transmetuar nga Olimpiada 2012 në Londër transmetuar mbi Internet2, dhe kjo ishte një përvojë një-e-nje-lloj. Në 2016 NBC transmetoi video 4K nga Rio që u zvogëlua nga kapja 8K e NHK-së, por me TV 8K në rafte dhe më shumë bandwidth për të shkuar rreth ndoshta ju do të merrni një shans për të parë atë në dhomën tuaj të jetesës.