Roger Federer fiton logon “RF” nga Nike

Në 2018, legjenda e tenisit Roger Federer nënshkroi një marrëveshje sponsorizimi me UNIQLO — me çmim diku midis 300 milionë dollarë dhe 410 milionë dollarë. Federer, i cili është nënshkruar në Nike për shumicën e karrierës së tij, u përleshën me markën sportive amerikane mbi posedimin e tij të nënshkrimit “RF” logo. Pasi vazhdoi t'i tregojë tifozëve të tij të zhgënjyer logoja do të kthehej tek ai në një moment në karrierën e tij, Federer më në fund ka marrë të drejtat e logos “RF” nga Nike.

“ Unë shpresoj se më shpejt se më vonë, se Nike mund të jetë e bukur dhe e dobishme në këtë proces për të sjellë atë mbi mua...” Federer tha në një konferencë shtypi Wimbledon në 2018. “Është gjithashtu diçka që ishte shumë e rëndësishme për mua, për tifozët me të vërtetë. Shikoni, është procesi. Por lajmi i mirë është se do të vijë me mua në një moment. Ata janë inicialet e mia. Ata janë të miat. Gjë e mirë është se nuk është e tyre përgjithmonë.” Logoja nuk është përdorur në këmishat e tij që kur ai kaloi në UNIQLO dy vjet më parë. As Federer apo UNIQLO nuk kanë konfirmuar nëse do ta përdorin logon tani që është autorizuar.

Diku tjetër, Lojërat Olimpike dhe Paralimpike të Tokios 2020 kanë zbuluar grupin më të ri të piktogrameve që kapin thelbin e ngjarjeve të saj sportive.